Ukraina presidendikandidaatidest on populaarseim Tõmošenko (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonilise Batkivštšõna juht Julia Tõmošenko eelmisel nädalal gaasi hindade tõusu vastasel meeleavaldusel Kiievis.
Opositsioonilise Batkivštšõna juht Julia Tõmošenko eelmisel nädalal gaasi hindade tõusu vastasel meeleavaldusel Kiievis. Foto: ANATOLII STEPANOV / AFP / Scanpix

Kui Ukraina presidendivalimised toimuks praegu, saaks kõige rohkem hääli erakonna Batkivštšõna (Isamaa) juht Julia Tõmošenko, näitas sotsioloogiarühma Reiting küsitlus.

Talle järgneksid meelelahutaja Volodõmõr Zelenski ja ametisolev president Petro Porošenko koos Kodanikuseisukoha juhi Anatol Grõtsenkoga.

Uuringu tulemuste kohaselt toetaks Tõmošenkot 13,4 protsenti küsitletutest, Zelenskit 7,6 ning Porošenkot ja Grõtsenkot 5 protsenti.

Opositsioonibloki esindaja Juri Boiko saaks 6,9 protsendi valijate hääled, ülejäänute häältesaak jääks alla viie protsendi.

Valimiste teises voorus saaks parima tulemuse Gritsenko 26,9 protsendiga Tõmošenko 24,8 protsendi vastu. 

Presidendivalimistel ei kavatse osaleda 19,5 protsenti küsitletutest.

Ukraina presidendivalimised toimuvad järgmise aasta 31. märtsil.

28. septembrist kuni 16. oktoobrini küsitles Reiting kogu Ukrainas, välja arvatud okupeeritud Krimmis ning Donetski ja Luganski oblasti mässuliste alal, 13 684 inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles