PRFoodsi aktsia tõusis dividenditeate peale lendu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kasela.
Indrek Kasela. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmeeurostele kohvidele sõja kuulutanud Indrek Kasela juhitud ettevõte PRFoods teatas aktsionäridele kavatsusest maksta ühesendist dividendi, mille peale hüppas ettevõtte aktsia 9,91 protsenti 61 sendini.

PRFoods teenis 18-kuulise finantsaastaga 118,5 miljonit eurot müügitulu ning teenis 60 000 eurot puhaskasumit. Lisaks tegi juhatus maksta eelneva majandusaasta kasumi arvelt dividende 1 sent aktsia kohta.

"Omandasime kaks ettevõtet, ühe Soomes ja teise Suurbritannias, mille tulemusel kasvas Grupi käive üle kahe korra. Pärast bilansipäeva omandasime ka enamusosaluse RedStorm OÜs, mis tegeleb kalakasvatuse ja -töötlemisega Eestis. PRFoodsi fookus tooraine osas püsib sama ning keskendume lõheliste kasvatamisele ja töötlemisele. Tooteportfell laienes eelkõige premium segmendi kala ja värske kala osas," teatas Kasela börsi vahendusel.

Kasela sõnul võib tulemustega rahule jääda, kuid tuleb arvesse võtta, et tooraine kallinemine oli märkimisväärne.

"Juhtkonna hinnangul lõheliste hind püsib samal tasemel lähi- ja keskpikas perspektiivis, kuna nõudlus ületab oluliselt pakkumist. Sellest tulenevalt oleme võtnud ette kava laiendada oluliselt meie enda kalakasvatuse mahtu ning eesmärgiks on suurendada oma kasvatatud kala mahtu 4 korda kõikide piirkondade peale kokku," märkis Kasela.

Kokku maksab PRFoods aktsionäridele ligi 387 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles