Rootsis esitati gümnaasiumiõpilasele süüdistus õpetaja vägistamises (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi klassiruum.
Tühi klassiruum. Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Rootsis esitati alates septembri keskpaigast vahi all viibinud gümnaasiumiõpilasele süüdistus oma õpetaja vägistamises kooli ruumides, lisaks süüdistatakse teda ähvardamises ning seksuaalses ahistamises.

Vägistamine toimus väidetavalt 14. septembril ühes koolis Rootsi lõunaosas Jönköpingi läänis. Kolm päeva hiljem vahistati selles süüdistatav 19-aastane noormees, kes on sellest alates viibinud vahi all.

Kohtule esitatud süüdistusdokumentide kohaselt pani õpilane õpetaja vastu kooli ühes klassiruumis toime seksuaalse sisuga teo, mida võib võrdsustada vägistamisega. Õpilane olla kasutanud vägivalda ning tõuganud õpetaja ruumi, mille ukse ta lukustas ning seejärel õpetajat ründas.

Teised kaks süüdistuspunkti puudutavad õpetaja ähvardamist mobiilirakenduses Snapchat ning tema varasemat seksuaalset ahistamist.

Ahistamisjuhtum, kus õpilane väidetavalt käperdas õpetajat, leidis aset augustis

Paar nädalat hiljem saatis õpilane õpetajale sotsiaalmeedias mitu sõnumit, ähvardades teda vägistada ning röövida talle lähedase inimese, kui õpetaja ei nõustu temaga vahekorda astuma.

«Ta ähvardas röövida tema täiskasvanud pereliikme,» täpsustas prokurör Jessica Andersson.

Õpilane eitab kõiki süüdistusi.

Varem on sama õpilane süüdi mõistetud vägivaldse vastupanu osutamises ning kool võttis juba varem ühendust sotsiaalametiga, kuna nendeni oli jõudnud info, et noormees on olnud seotud kriminaalsete tegevustega.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles