Galerii: konverentsist osavõtjad süütasid Konrad Mägi haual küünlad

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Konrad Mägi 140. sünniaastapäeva konverents Tartu ülikooli aulas lõppes, oli päevakavas minna Vana-Peetri kalmistule tema hauale. Konverentsist osavõtjad juhatas sinna kunstiühingu Pallas esimees Enn Lillemets.

Enn Lillemets on ühtlasi Konrad Mägi sihtasutuse asutajaliige koos Enn Kunila ja Eero Epneriga. Sihtasutus hakkas tegutsema tänavu aprillis.

Kuulsa kunstniku hauaplats, kus on ka teisi maetuid, oli värskelt korda tehtud. Kõnelesid Lillemets ja Kunila. Etnograafist luuletaja Kalju Konsin esitas Valmar Adamsi ja Betti Alveri värsse. Hauakivi ette asetati pärjad ja süüdatud küünlad.

Konrad Mägi suri 15. augustil 1925 kell 13.20 Tartu ülikooli närvi- ja vaimuhaiguste kliinikus. Sinna viidi ta 28. mail samal aastal, diagnoosiks dementia paralytica, mis oli tekkinud süüfilise tagajärjel.

Konrad Mägi maeti 18. augustil Vana-Peetri kalmistule, kus temast 60 sammu kaugusel magab oma viimset und Ado Vabbe (1892-1961). Need kaks kunstnikku olid 21. jaanuaril 1918 Tartus asutatud kunstiühingu Pallas põhikirjale allakirjutanute hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles