Vene jõuk tappis vara omandamiseks korteriomanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad Venemaa pealinnas Moskvas.
Kortermajad Venemaa pealinnas Moskvas. Foto: Maksim Blinov / Sputnik / Scanpix

Täna esitati kriminaalsüüdistus 16 jõuguliikmele, keda kahtlustakse mitme korteriomaniku tapmises eesmärgiga saada endale ohvrite vara, teatas uurimiskomisjon.

Uurijate sõnul loodi organisatsioon Tveri linnas pärit inimese poolt ja see tegutses Venemaa pealinnas Moskvas alates 2013. aastast. Ametivõimud panid jõugu tegevusele lõpu käesoleva aasta märtsis.

«Nad otsisid Moskvas korteriomanikke, kes olid vallalised ja üksikud. Nad lähenesid neile inimestele ja saavutasid õiguse korteri pärimiseks pärast inimese surma,» öeldi uurimisagentuuri teates. Pärimisõiguse saamise järel ohvrid tapeti.

Süüdistuse kohaselt korteriomanikud kas uputati, tulistati surnuks või maeti elusalt. Esialgsetel andmetel kahtlustatakse jõuku viie korteri omandamises, korterite väärtus ulatub ligi 400 000 euroni.

Jõuk suutis tegutseda pikka aega tänu karmile distsipliinile, hierarhiale ja heale koostööle organisatsiooni sees, lisasid uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles