ETV+ uuel peatoimetajal Ekaterina Taklajal on Vene kodakondsus (28)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekaterina Taklaja
Ekaterina Taklaja Foto: Siim Lõvi

Oktoobri lõpus ETV+ peatoimetajaks valitud Ekaterina Taklaja on Venemaa Föderatsiooni kodanik.

Taklaja kinnitas Postimehele, et tal on Vene kodakondsus. Ta ütles, et kodakondsusteema tuli Eesti Rahvusringhäälingu juhatusega jutuks ka ETV+ peatoimetaja valimisel.

«Ma ei usu, et see mind kuidagi mõjutab,» kommenteeris Taklaja. «Ma olen Eestis 16 aastat elanud. Mul on siin abikaasa, kes on eestlane ja Eesti kodanik, kelle tõttu ma siia tulin. Mul on lapsed, kes on Eesti kodanikud ja kui mul oleks võimalus saada topeltkodakondsus, siis ma oleks kahtlemata saanud ka Eesti kodakondsuse juurde,» rääkis Taklaja. «Aga kuna minupoolne perekond on kõik Peterburis, Venemaal, siis puhtalt pragmaatilistel põhjustel on mul raske Vene kodakondsusest loobuda.»

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Erik Roose ütles, et Taklaja kodakondsus tuli jutuks ETV+ peatoimetaja valimise viimases voorus, kui sõelale oli jäänud kuus kandidaati. Roose kinnitusel juhatus Taklaja kodakondsuses takistusi ei näinud. 

«Lähtusime professionaalsusest ja sellest, mida ja kuidas ta eelnevalt teinud on,» ütles Roose. «Peale kaalumist leidsime, et ei näe täiendavat probleemi. Kui see ilmneb, eks siis on see mõttekoht,» lisas ta. «Mulle tundub, et tegemist on väga hea professionaaliga, kes lähtub oluliselt neutraalsematest hoiakutest kui mõned Eesti kodanikud, kellega koos võib-olla luurele ei läheks.»

«Kindlasti on mingi osa inimesi, kellele see (Vene kodakondsus - toim.) võib-olla on küsimus. Aga ma arvan, et Eesti erinebki selle poolest, et tõenäoliselt Venemaal ei saa telekanali juhiks olla Eesti kodanik. See on erisus demokraatliku ja mõne teistsuguse riigi vahel,» rääkis Roose. Ta märkis, et ERRis töötab veel ka näiteks nii Šveitsi, Inglismaa kui ka Ameerika Ühendriikide kodakondsusega inimesi.

Ekaterina Taklaja on sündinud 1973. aastal Peterburis. Ta on lõpetanud Peterburi Riikliku Ülikooli filoloogia teaduskonna cum laude, täiendanud end Peterburi Rahvusvahelise Ärijuhtimise Instituudis ja Suurbritannias Exeteri Ülikoolis ning töötanud eksperdina EBRD ja Maailmapanga projektidega Venemaal. Eestis elab Taklaja alates 2002. aastast. Ta on töötanud inglise keele õpetajana Rocca al Mare koolis, ajalehe Äripäev venekeelsete väljaannete toimetajana ning ERRi uudisteportaalis. Taklaja räägib vabalt eesti, vene ja inglise keelt.

Uus peatoimetaja asub ametisse 1. jaanuaril 2019, praegu on ta ametis ERRi venekeelse uudisteportaali rus.err.ee vastutava toimetajana.

Taklaja näeb kõige olulisema ülesandena ETV+ ajakirjandusliku sisu arendamist ning veelgi suurema sünergia loomist ERRi venekeelsete meediumite vahel. «ETV+is töötavad tugevaimad venekeelsed ajakirjanikud Eestis, kellega koos annab kindlasti edasi arendada ETV+ programmi, muutes selle veelgi teravamaks ja päevakajalisemaks ja seeläbi ka populaarsemaks sihtauditooriumi seas. Kindlasti panustan erinevate ERRi venekeelsete meediumite sünergia loomisele, koostööle rus.err.ee portaali ja Raadio 4-ga,» ütles Taklaja.

Kommentaarid (28)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles