Briti politsei algatas juurdluse Brexiti suurima rahastaja suhtes (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti kampaaniagruppide sponsor Arron Banks.
Brexiti kampaaniagruppide sponsor Arron Banks. Foto: Jonathan Brady / AP

Briti organiseeritud kuritegevuse vastane politsei alustas täna juurdlust Brexiti-kampaania suurima rahastaja Arron Banksi suhtes.

Briti valimiskomisjoni sõnul on põhjendatud kahtlusi, et Banks ei olnud kampaaniagrupile Better for the Country (BFTC) laenatud kaheksa miljoni naela tegelik allikas.

«Meie juurdlus on seotud valimisseaduse rikkumise kahtluse ja muude sellega seotud rikkumistega,» teatas Riiklik Kriminaalagentuur (NCA). Juurdlus tõukub valimiskomisjoni uurimisest 2016. aasta Brexiti-referendumi kampaania osas.

NCA ütles, et kriminaaluurimine keskendub Banksile endale, kahele temaga seotud firmale  ja kampaaniagruppidele Better for the Country (BFTC) ja Leave.EU. Uuritakse ka Leave.EU juhi Elizabeth Bilney tegevust.

Valimiskomisjoni juurdluse keskmes oli kaks miljonit naela, mille Banks ja tema kindlustuskompaniid olevat BFTC-le laenanud.

Lisaks andis Banks üksi väidetavalt kuus miljonit naela BFTC-le ja Leave.EU-le.

Osa sellest rahast - 2,9 miljonit naela - kasutati referendumikulutuste rahastamiseks ja annetati teistele kampaaniagruppidele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles