Millest viisakatel New Yorgi õhtusöökidel ei räägita

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi toetajad üleeile Floridas Esteros. President osaleb aktiivselt kampaaniaüritustel, et tagada vabariiklastele hea tulemus vahevalimistel.
Donald Trumpi toetajad üleeile Floridas Esteros. President osaleb aktiivselt kampaaniaüritustel, et tagada vabariiklastele hea tulemus vahevalimistel. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP/SCANPIX

Sõbrad korraldasid mu New Yorki tagasi saabumise puhul õhtusöögi. Seltskond ammuseid tuttavaid tuli kokku ja arutas – rõhutatult! – maailma asju. Ja olmeküsimusi. Ja terviseprobleeme (oleme kõik juba keskeas).

Ainus, millest ja kellest ei räägitud, oli USA sisepoliitika. Ehkki nüüd, oluliste eelvalimiste eel, võiks ju arvata, et just valimised ja president Donald Trump on kõneaineks.

Aga tegelikult, miks peakski endiselt Trumpist rääkima? Ka Eestis ei räägita õhtusöögikogunemistel ju sageli poliitikast, eriti mis puudutab teravamaid arvamusvahetusi põhjustavaid teemasid ja parteisid, kes torkavad silma ühiskonda lõhestavate avaldustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles