Noor sünoptik palub untsu läinud ilmaennustuse pärast alati vabandust

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole halba ilma, on kehv riietus. Kairo Kiitsakul pole vahet, kas väljas paugub käre pakane või lõõskab põrgupalavus. Ilmavaatlushuvi ajab ta välja iga ilmaga
Ei ole halba ilma, on kehv riietus. Kairo Kiitsakul pole vahet, kas väljas paugub käre pakane või lõõskab põrgupalavus. Ilmavaatlushuvi ajab ta välja iga ilmaga Foto: Erakogu

Jõgevalt pärit ilmahuviline ja loodusvaatleja Kairo Kiitsak alustas vaatlusi juba üheksa-aastaselt. Nüüd, vaid 20-aastasena on Kiitsak Eesti loodusvaatlejate ja sünoptikute seas tuntud nimi.

Kuigi praegu kulub tema aeg ja energia peamiselt õpingutele Tartu ülikoolis geograafia eriala teisel kursusel, pühendab ta enamiku oma vabast ajast endiselt ilmaprognooside koostamisele.

Tema hallataval Facebooki grupil «Ohtlikud ilmanähtused Eestis» on üle 10 000 jälgija. Kiitsaku viimase aasta ilmaprognoosidesse on sisse tulnud ainult mõni üksik aps. Sellisel juhul elab ta eksimist ise valusalt üle ning palub alati vabandust, kui tema prognoos ei vastanud mingil põhjusel tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles