Parteidel puudub kuluhüvitiste asjus ühine seisukoht (5)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerantsi sõnul tuleb riigikogu liikmele kulud hüvitada nagu iga teise ameti esindajalegi.
Marko Pomerantsi sõnul tuleb riigikogu liikmele kulud hüvitada nagu iga teise ameti esindajalegi. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Sotsiaaldemokraadid ja Isamaa on kuluhüvitiste praeguse süsteemi jätkumise poolt; EKRE, rohelised, Vabaerakond ja Eesti 200 vastu. Kesk- ja Reformierakond pole ühemõttelist ei- või jah-seisukohta kujundanud.

Sotsiaaldemokraatide peasekretäri Kalvi Kõva sõnul on praeguse süsteemi jätkumine eriti oluline väljastpoolt Tallinna valitud saadikutele, kes teevad aktiivselt tööd ning kutsuvad valimisringkonnast inimesi riigikogu tööga tutvuma, makstes kinni tellitud bussid ja külaliste lõunasöögid. «Kui palgatööd tegeval inimesel tekivad tööga seoses kulud, siis ei kaeta neid palgast, vaid need hüvitab tööandja,» rääkis Kõva. «Nagu kopajuht ei osta töötasu eest kütust ega elektrik kaableid, ei pea ka riigikogu liige tööga seotud kulutusi palgarahast kandma.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles