Trump: USA järgmiseks saadikuks ÜROs võib saada Nauert

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi pressiesindaja Heather Nauert 2. oktoobril välisministeeriumi pressibriifingul.
USA välisministeeriumi pressiesindaja Heather Nauert 2. oktoobril välisministeeriumi pressibriifingul. Foto: SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump kinnitas neljapäeval kuulujutte, et tema valitsus kaalub Ühendriikide järgmise suursaadiku kohale ÜRO-s välisministeeriumi praegust pressiesindajat Heather Nauertit. 

USA president Donald Trump kinnitas neljapäeval kuulujutte, et tema valitsus kaalub Ühendriikide järgmise suursaadiku kohale ÜROs välisministeeriumi praegust pressiesindajat Heather Nauertit. 

USA praegune alaline esindaja ÜROs Nikki Haley teatas oktoobris, et paneb aasta lõpus ameti maha. 

Arvukates meediaartiklites on mainitud Nauertit favoriidina Haley´st vabanevale kohale. 

«Tema kandidatuuri kaalutakse tõsiselt,» ütles Trump Valges Majas vastuseks ajakirjanike küsimusele. 

«Ta on olnud suurepärane. Ta on olnud meiega pikka aega ja meid kaua toetanud, tõesti - suurepärane. Tõenäoliselt teeme otsuse järgmisel nädalal,» lausus president. 

Nauert oli enne 2017. aasta aprillis välisministeeriumi pressiesindajaks saamist konservatiivse telejaama Fox News saatejuht ja korrespondent. 

Telekanali CNN andmeil kaalutakse USA ÜRO saadiku kohale teiste seas ka riigi praegust suursaadikut Saksamaal Richard Grenelli, suursaadikut Prantsusmaal Jamie McCourti ja saadikut Kanadas Kelly Crafti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles