Helsingi võib peagi kiiruskaamerate alla mattuda (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Helsingile avaliku saun-restorani Löyly juurest.
Vaade Helsingile avaliku saun-restorani Löyly juurest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Helsingi linnavalitsus soovib tulevikus linna paigaldada 70 kiiruskaamerat praeguse nelja kõrval.

Praegu asuvad kiiruskaamerad neljas kohas – Mäkelänkatuss, Mannerheimintie, Mechelininkatus jas Kaivokatus – kuid see võib peagi muutuda, kirjutab Yle. 

«Me tahame liiklust ohutumaks muuta,» selgitas plaani Helsingi liiklusspets Jussi Yli-Seppälä. «Tänu kaameratele on liiklejate kiirus väiksem ja õnnetusi vähem.»

Linna soov on paigaldada kaamerad eelkõige sinna, kus õnnetusi praegu kõige rohkem. Sellised kohad on näiteks Mäkelänkatu ja Sturenkatu vaheline ala, samuti Easton Helsingi kaubanduskeskuse lähedane ala. Neis kohtades on viimase 10 aasta jooksul juhtunud 90 õnnetust.

Üks kiiruskaamera läheb linnale maksma umbes 15 000 eurot, mis teeb projekti kogumaksumuseks üle miljoni euro. Politsei juhtis tähelepanu, et liikluskaamerad pole linnale mingi lüpsilehm, kuna trahvraha läheb riigikassasse, mitte linnale.

Möödunud aastal registreeriti põhjanaabrite pealinnas 2300 liiklusõnnetust, milles suri kaheksa ja kannatada sai 479 inimest.

Tallinnas asub kaks kiiruskaamerat Kristiine ristmikul.   

Kui plaan läbi läheb hakkaksid kiiruskaamerad asetsema Helsingis järgmistes kohtades:

Foto: YLE
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles