Liharooga hautanud ema noaga ähvardanud Itaalia vegan peab maksma trahvi (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spagetid traditsioonilise Itaalia ragù kastmega.
Spagetid traditsioonilise Itaalia ragù kastmega. Foto: Scott Peters / SWNS.com / Scanpix

Kohus käskis 48-aastasel Itaalia veganil maksta oma emale valuraha, kuna tütar ähvardas teda tappa traditsioonilise lihaga pastakastme valmistamise pärast.

Kohtu materjalidest selgub, et äsja töötuks jäänud tütar oli olnud sunnitud kolima taas kokku oma emaga, kellel oli kombeks valmistada tavapäraseid Itaalia roogi, sealhulgas ragù kastet, mida tehakse eri tüüpi lihast – üldjuhul vinnutatud singist, veisehakklihast ja vahel ka kanamaksast – ning serveeritakse pasta või polentaga.

Ema advokaatide sõnul põhjustasid kahe naise erinevad nägemused toitumisest kodus ränga kokkupõrke.

Ema kasutas toidu valmistamiseks rikkalikult võid, koort ja liha, mida veganid ei tarbi, kirjutas kohalik ajaleht Gazzetta di Modena.

Tütar rääkis kohtule, et enne koju tagasi kolimist polnud tal enam pikka aega olnud mingit kokkupuudet loomsete toodetega ning seetõttu eelnesid noaga ähvardamisele mitmed toidu üle puhkenud agressiivsed konfliktid.

Aetuna meeleheitele tunde haudunud lihakastme lõhnast korteris, haaras tütar noa ja ähvardas ema. «Kui sa ei lõpeta seda ära, siis ma sunnin su lõpetama. Ära tee enam ragù’d või ma pussitan sind kõhtu,» olevat tütar öelnud ema tsiviilkohtule esitatud kaebuse kohaselt.

Kohtunik määras tütrele 400 eurot trahvi ning kohustas teda maksma oma 69-aastasele emale 500 eurot kompensatsiooniks.

Modena kohtus arutatud konflikt ema ja tütre vahel leidis aste 2016. aasta märtsis. Kaks aastat kestnud lepitusest polnud tüli lahendamisel tolku, mistõttu langetas kohus nüüd otsuse ema kasuks.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles