Leedu politsei pidas kinni kaardipettustes kahtlustatavad eestlased (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa parlamendisaadik Rauf Arašukov peeti kinni jaanuari lõpus.
Venemaa parlamendisaadik Rauf Arašukov peeti kinni jaanuari lõpus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Leedu politsei on viimase nädala jooksul Kaunases kinni pidanud viis Eesti kodanikku, keda kahtlustatakse katsetes korraldada pangakaardi pettusi.

Neljapäeval võeti kinni 1990. ja 1989. aastal sündinud eestlased, keda kahtlustatakse seotuses sama süüasjaga, mille raames juba laupäeval peeti kinni kolm Eesti kodanikku, teatas uudisteagentuuri BNS Leedu toimetus.

Esimesed kolm eestlast vanuses 28-31 aastat tabati Kaunase ühe kaubanduskeskuse lähedal, neist ühel oli 15 pangakaarti ning teisel kahel veel 30 kaarti. Pisut pärast kolmiku kinnivõtmist pidas Leedu politsei Kaunases kinni veel ühe täpsustamata kodakondsusega isiku, kes püüdis enda valduses oleva seitsme pangakaardiga automaatidest raha välja võtta.

Leedu õiguskaitseorganid alustasid eeluurimist seadusepügala alusel, mis käsitleb pettust, elektroonilise maksevahendi võltsimist või ebaseaduslikku kasutamist. Selliste süütegude eest võib karistada trahvi või kuni kuueaastase vanglakaristusega. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles