Pompeo: Venemaa tegevus nõrgendab USA julgeolekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Mike Pompeo
USA välisminister Mike Pompeo Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa tegevus nõrgendab USA julgeolekut, tekitades talle väljakutseid erinevatel suundadel, kuid dialoog Moskvaga on vajalik, ütles Ühendriikide välisminister Mike Pompeo reedel intervjuus telekanalile Fox News.

"Nad (Venemaa) tekitavad väljakutseid, loovad probleeme, nõrgendavad Ameerika julgeolekut. Me näeme seda tööd," ütles Pompeo.

USA püüdleb selle poole, et Venemaa naaseks sõlmitud kokkulepete raamidesse, rõhutas ta.

"Kui me suudame neid veenda, siis saame pidada nendega dialoogi nii, nagu ma seda tegin, kui olin Luure Keskagentuuri (CIA) direktor. Ma rääkisin oma Vene partneritele, et oleks erakordselt hea, kui me saaksime pidada läbirääkimisi, mis viiksid muutusele nende käitumises sellisel viisil, et see (käitumine) ei tekitaks riske ameeriklastele," seletas ta.

"President (Donald) Trump ütles väga konkreetselt, et soovib väga luua häid suhteid Venemaaga. Meil on vaja, et nemad teeksid mitmeid asju, et muuta oma käitumist," lisas Pompeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles