ISIS on nädalaga tapnud kolm Iraagi külapealikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi julgeolekutöötaja Kirkukis.
Iraagi julgeolekutöötaja Kirkukis. Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix

Iraagi põhjaosas on islamiäärmuslased vähem kui nädala ajaga tapnud kolm külapealikku. 

Iraagi valitsus kuulutas eelmisel aastal võidu äärmusrühmituse ISIS üle, kuid väiksemad džihadistide rakud viivad riigis jätkuvalt rünnakuid läbi. Iseäranis sagedased on rünnakud Iraagi mägipiirkondades nagu Kirkuki põhjaprovints. 

ISIS on seal viinud läbi rünnakuid taristurajatiste ja valitsusametnike vastu ning džihadistide peamisteks sihtmärkideks on olnud kohalikud külapealikud ehk muhtarid. 

Eile langes ISISe ohvriks Mahmudiya küla muhtar. Kohaliku julgeolekuametniku sõnul tungisid ISISe äärmuslased külapealiku Abdallah al-Wasmi koju ja hukkasid ta. 

Kolmapäeva õhtul tapsid džihadistid lähedalasuva Hanutiya küla muhtari ja esmaspäeval tapeti Jassemiya küla pealik. 

Külad asuvad Hawija linna lähistel, mis oli üks viimaseid ISISe tugipunkte, kes alistus valitsusvägedele eelmisel aastal. Linnas on pikka aega tegutsenud sunni islamivoolu äärmuslased. 

Kokku on viimase seitsme kuu jooksul ISISe Kirkuki provintsis tapnud üheksa külapealikku. 

ISISe vallutas 2014. aastal kiire pealetungi käigus suured alad Iraagis ja Süürias ning kuulutas seal välja kalifaadi. Praeguseks on rühmitus kaotanud pea kõik need alad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles