Pildid: politseimuuseumi õuel toimetasid kuulekad koerad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui väga vaja ja kõlab käsklus, siis poeb politsei teenistuskoer oma peremehe korraldusel isegi võõrale sülle. Selliseid olukordi võib esineda juhul, kui neljajalgne politsei erivahend on vaja ülesande täitmisel aidata näiteks mõnest aknast sisse tõsta.
Kui väga vaja ja kõlab käsklus, siis poeb politsei teenistuskoer oma peremehe korraldusel isegi võõrale sülle. Selliseid olukordi võib esineda juhul, kui neljajalgne politsei erivahend on vaja ülesande täitmisel aidata näiteks mõnest aknast sisse tõsta. Foto: Vladislav Musakko

Eesti politseimuuseumi õuel Rakveres oli võimalik politseipäeva eel laupäeval näha, mida oskab ja kui kuulekalt tegutseb korravalvurite üks paljudest tublidest neljajalgsetest abilistest, teenistuskoer Nacho. Samas näitasid koertekoolis õpitut kaks toredat "eravärvides" koera, borderkolli ning retriiver, ja lisaks üks "koduõppel" olev jorkširi terjer.

Päeva naelaks olid mõistagi Rakvere politseijaoskonna vanemkoerajuhi Raul Bambergi kaks hurmurit, seitsmekuune Mauser ja seitsmeaastane Nacho. Viimane ei hoidnud oskusi vaka all, vaid täitis punktuaalselt kõik näidisülesanded, mida "papa" oma hoolealust tegema pani.

"Kuidas lapsed sind kodus kutsuvad, kui oled koerte jaoks papa?" küsis päeva juhtinud politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa staažikalt, juba 15. aastat koertega tegelevalt Bambergilt. "Ikka isa," kõlas vastus.

Loe laupäeval politseimuuseumis nähtust ja kuuldust pikemalt teisipäevasest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles