Kris Meeke naasis ralliradadele, võistlust jääb määrima kaardilugeja surmanud õnnetus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline ralliõnnetus Belgia meistrivõistlustel.
Traagiline ralliõnnetus Belgia meistrivõistlustel. Foto: twitter

Condroz-Huy ralli Belgias pidanuks olema suur autospordipidu – WRC-ohutusautoga oli rajal FIA ralliboss Yves Matton, võistlejate sekka kuulusid MM-sarjast tuttavad Kris Meeke ja Stephane Lefebvre. Kahjuks jäädakse seda mäletama aga hoopis traagilise õnnetuse järgi – kuuendal kiiruskatsel hukkus Steve Matterne’i kaardilugeja Rik Vanlessen.

52-aastasele belglasele, kes võistles ewrc-results.com andmetel oma 11. rallil, sai saatuslikuks teeäärne elektripost, mille tabamist Matterne vältida ei suutnud. Meeste Škoda Fabia R5 võistlusmasin lendas posti just kaardilugeja küljelt ja kuigi meedikud jõudsid kärmelt sündmuskohale, ei suudetud mehe elu päästa.

Viga sai ka Matterne, kes viidi kaelavigastusega haiglasse. Tema elu ohus pole.

Järgmisest hooajast Ott Tänaku meeskonnakaaslaseks saava Meeke’i jaoks oli päev traagilise õnnetuse toimumine ajaks juba lõppenud – tema Škoda jäi viiendal katsel mootoriprobleemide tõttu raja äärde. Kas põhjaiirlane saab homme rajale naasta, pole teada. Korraldajad võistlust tragöödia tõttu küll ei katkesta, aga on küsitav, kas Meeke’i masina mootorit on võimalik üles putitada.

Avapäeva lõpus on võistluse liider oodatult Citroeni tehasemeeskonna R5-piloot Lefebvre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles