ABC News: eelvalimistel on osalenud juba üle 30 miljoni ameeriklase (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: SIPA/Scanpix

Osalus vahevalimistel USA kongressi ja teistesse organitesse näib olevat tõusuteel, telekanali ABC laupäevastel andmetel on eelhääletajaid olnud juba üle 30 miljoni.

Eelhääletus jätkub endiselt paljudes osariikides, kuid juba nüüd on selge, et eelhääletajate hulk tõuseb kõrgemaks kui eelmistel, 2014. aasta vahevalimistel.

Siis osales eelhääletusel 28,3 miljonit valijat, ühtekokku käis valimas üle 83 miljoni ameeriklase. Valimisaktiivsus jäi tollal 36 protsendi juurde.

Vahevalimiste osalus on loium, kui presidendivalimistega koos peetavatel valimistel, kuid analüütikute sõnul võib aktiivsus seekord kerkida lõpuks üle 50 protsendi. Vahevalimistel on nii kõrget osalust viimati nähtud tormilistel kuuekümnendatel aastatel.

Kahe aasta eest tõusis valimisosalus üle 60 protsendi, kuid äge võitlus presidendivalimistel ameeriklasi hääletama meelitas. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles