Skandaal Venemaal: juhtivad politseiametnikud vägistasid OMONi kindrali tütre (32)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamises kahtlustatav Salavat Galijev toimetatakse kohtusse.
Vägistamises kahtlustatav Salavat Galijev toimetatakse kohtusse. Foto: Vadim Braidov/TASS/Scanpix

Venemaal Baškortostanis puhkes suur skandaal, kuna kolm juhtivat politseiametnikku vägistasid oma noore naiskolleegi, kes osutus aga eriüksuse OMON kindrali tütreks.

Intsident leidis aset 30. oktoobri öösel Ufa rajooni siseasjadevalitsuse migratsiooniosakonnas ühise napsutamise käigus. Kuriteos kahtlustatakse sama siseasjadevalitsuse ülemat, 51-aastast Eduard Matvejevit, Karmaskalinski rajooni siseasjadevalitsuse ülemat, 50-aastast Salavat Galijevit ning 34-aastast migratsiooniosakonna juhatajat Pavel Jaromtšukki. Kõik kahtlusalused on võetud vahi alla.

23-aastase kannatanu kohta on teada, et tema isa on kohaliku OMONi kindral ning rahvuskaardi (endise siseväe) kõrge ja mõjukas ametnik. Meedias nimetatakse noort naist kaunitariks ning vanemate uhkuseks, kes õppis koolis eeskujulikult. Käesoleval aastal lõpetas ta Ufa õigusinstituudi ning alustas Ufa siseasjade osakonnas tööd uurijana.

Kannatanu sõnul jootsid mehed ta purju ja kui ta oli teadvuse kaotanud vägistasid teda kogu öö. Järgneval hommikul pöördus naine juurdluskomitee poole ja esitas avalduse. Uurimisorganid alustasid juhtunu alusel kriminaalmenetlust grupiviisilise vägistamise ning seksuaalse vägivalla sätete alusel.

«Teda peksti ja tal oli mitmeid rebendeid,» ütles meediale üks kohalik allikas. Teise allika sõnul polnud vägistamine ette planeeritud ja miski läks lihtsalt valesti.

«Nad ei ole idioodid ja ei ründaks ega vägistaks teda,» sõnas meediale kolmas allikas. «Huvitav, kuidas ta üldse nende seltskonda sattus. On väga ebatõenäoline, et ülemad nii alkoholi oma alluva ees tarbiksid.»

Naise kaastudengite sõnul on tema loo suhtes kahtlevad. Väidetavalt oli ta õpingute käigus segatud mitmesse skandaali. Umbes kahe aasta eest visati koolist välja üks kadett, sest teda süüdistati ahistamises.

Fotosid saab vaadata siit.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles