Twitter teatas tuhandete desinformatsiooni levitavate kontode kõrvaldamisest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeediakanalite logod.
Sotsiaalmeediakanalite logod. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP/scanpix

Twitter teatas eile, et on kõrvaldanud USA vahevalimiste eel terve rea desinformatsiooni levitada üritanud kontosid; meedia andmeil käib jutt tuhandetest kontodest.

Kontod kõrvaldati seoses katsetega levitada automatiseeritud viisil desinformatsiooni, märkis Twitter, lisades, et selline tegevus on vastuolus ettevõtte poliitikaga. 

Ühtlasi teatas Twitter sidekanalite avamisest valimisametnike, vabariiklaste ja demokraatide kampaaniaaliikmete ning sisejulgeolekuministeeriumi tarvis.

Meedia andmetel esinesid paljud kõrvaldatud kontode omanikud demokraatidena, postitades säutse, milles kutsusid üles teisipäevastest valimistest eemale jääma.

CNN teatas, et demokraatide kongressikampaania komisjon teatas Twitterile neist kontodest, mis eemaldati septembri lõpul ja oktoobri algul. 

Twitter on püüdnud juba kuid elimineerida automatiseeritud ja fiktiivseid kontosid, mille eesmärgiks on manipuleerida avalikku arutelu sellel platvormil. Nii on püütud reageerida murele Venemaa sekkumise pärast 2016. aasta valimiskampaaniasse.

Oktoobris teatas Twitter, et kvartaliga langes aktiivsete kasutajate hulk seetõttu üheksa miljoni võrra.

USA president Donald Trump kurtis hiljuti, et Twitter eemaldab mõningate tema toetajate kontosid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles