Estiko trumpas Tartu Fortumi päikesepargi maa oksjonil üle

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estiko Grupi omanik Neinar Seli (vasakul) ja Estiko juhataja Ain Tammvere tegid eile keskpäeval Raadi vanale lennuväljale kavandatava päiksepargi maadel varemete ja võsa vahel väikse ringkäigu. Seli ja Tammvere, et oksjonil parima pakkumise teinud Estikol on tõsine huvi Eesti suurima päikesepargi rajamise vastu.
Estiko Grupi omanik Neinar Seli (vasakul) ja Estiko juhataja Ain Tammvere tegid eile keskpäeval Raadi vanale lennuväljale kavandatava päiksepargi maadel varemete ja võsa vahel väikse ringkäigu. Seli ja Tammvere, et oksjonil parima pakkumise teinud Estikol on tõsine huvi Eesti suurima päikesepargi rajamise vastu. Foto: Laila Kaasik

Ligi 700 hektaril laiuva Raadi vana sõjalennuvälja idaossa riigi maale Eesti suurima päiksepargi rajamiseks korraldatud viie kinnistu hoonestusõiguse seadmise oksjonile laekus kaks pakkumist, rohkem on valmis riigile maksma ettevõtja Neinar Seli Estiko Grupi tütarfirma Estiko Energia, millel valmib tänavu kümmekond väikest päikesejaama.

«See oli avalik pakkumine, uks oli lahti, astusime sisse ja paistab, et saimegi võimaluse teha võsa ja varemete asemele Eesti suurim päikesepark,» ütles Estiko juht Neinar Seli.

Tartu ja Luunja vallas päikesepargiks kavandatava, kokku 106,9 hektarit enda alla võtvate Padriku, Tooma, Posti, Orgi ja Padila kinnistu hoonestusõiguse aastatasu alghind oli 38 570 eurot. Juba aasta tagasi kõnealusele alale päikesepargi rajamise huvist teada andnud energiatootja Fortum Tartu ASi hoonestusõiguse aastatasu pakkumine oli 39 111 ja Estiko Energia OÜ pakkumine 50 005 eurot, teatas oksjoni korraldanud maa-amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles