Saudid eitavad, et käskisid surnuna leitud õdede perel USAst lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23-aastane Rotana Farea ja 16-aastane Tala Farea
23-aastane Rotana Farea ja 16-aastane Tala Farea Foto: HO / AFP/Scanpix

Saudi Araabia eitab kategooriliselt teateid nagu nemad käskinuks kahe USAst New Yorgist surnuna leidmise eel kuningriiki naasta kõigil õdede sugulastel, sest nad taotlesid poliitilist asüüli, vahendab CNN.

23-aastane Rotana Farea ja 16-aastane Tala Farea leiti 24. oktoobril surnuna New Yorgi Hudsoni jõe kallastelt. Pere nägi õdesid viimati ligi aasta eest Virginia osariigis. Politsei sõnul olid nad Ühendriikides viibinud kaks või kolm aastat.

Saudi ametnikud uurivad, kas õed taotlesid USA-lt poliitilist asüüli.

Selle nädala alguses teatas päevaleht New York Times, et Saudi saatkond Washingtonis oli kahe õe emale helistanud ja talle teada andnud, et tema tütred taotlesid asüüli.

Teiste meediakanalite sõnul sai õdede ema telefonikõne, milles perel USAst lahkuda kästi, sest õed olid poliitilist asüüli taotlenud. Ema ütles politseinikele, et kõne saabus päev enne kahe laiba leidmist.

Saudi Washingtoni saatkonna kõneisiku Fatimah S. Baesheni sõnul on kõik taolised väited valed

Õed olid Saudi Araabia kodanikud ja Saudi peakonsul on nende perega ühendust võtnud ja juurdluse tarbeks advokaadi palganud. Rotana Farea ja Tala Farea ütlesid enne kadumist, et sooritavad enne enesetapu kui naasevad kodumaale. Seni pole uurijad leidnud mingeid viiteid sellele, et nende surm saabus kuriteo tagajärjel.

Õdede kadumiseelse vaimse seisundi väljaselgitamiseks saatis New Yorgi politsei ametnikud Virginiasse, et nende pereliikmeid küsitleda.

Pere nägi õdesid viimati 2017. aasta 30. novembril Virginias. Enne nende kadumist elasid nad varjupaiga-laadses asutuses, sest neid oli väärkoheldud. Täpsemalt politsei nende toonast olukorda avaldama ei soostunud.

Õed lahkusid Fairfaxi linnast kas 23. või 24. oktoobril ja kasutasid erinevaid transpordivahendeid, kaasa arvatud Uberit. New Yorki saabusid nad 1. septembri paiku.

Kuniks nende kehade avastamiseni, elasid nad eksklusiivsetes hotellides, käisid ostlemas ja tellisid krediitkaartidega toitu. Politsei hinnangus hakkas neil aga raha otsa lõppema ja krediitkaardi limiit oli täis.

Politseini jõudnud videost on näha, et õed olid vaid nädal enne nende surnukehade leidmist hea tervise juures. Nende kehad leiti kokkuteibituna, kuid ametivõimude sõnul polnud kleeplindi eesmärk neid kinni hoida vaid pidi nende kehasid koos hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles