Tartu Postimehe ajakirjanikud lähevad teisipäeviti eetrisse

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Kristjan Teedema

Homme pärastlõunal jõuab Kuku raadios eetrisse esimene saade «Vahetund Tartu Postimehega», milles ajakirjanikud lahkavad viimasel nädalal enim kõne- ja vaidlusainet pakkunud uudiseid. Saadet juhib Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba.

Tunnipikkune uus analüüsisaade hakkab olema eetris igal teisipäeval kell 13 Kuku raadio Lõuna-Eesti sagedustel. Mujal Eestis saavad kuulajad samal ajal osa Postimehe ajakirjaniku Vilja Kiisleri juhitud arutelutunnist «Kaks ühes». Mõlemat saadet on pärast eetrit võimalik järelkuulata Kuku raadio nutirakendusest või kodulehelt. «Vahetund Tartu Postimehega» salvestis on leitav ka ajalehe veebilehelt.

Raadio Kuku peatoimetaja Hindrek Riikoja märkis, et Tartu moodustab koos nn tagamaaga piirkonna, mille olulisust mõistavad kõik ühtviisi hästi. Seetõttu peab raadiojaam tähtsaks siit esile kerkinud teemadele ekstra tähelepanu pöörata. «Oleme püüdnud kuulajatele pakkuda seda, mis neile kõige rohkem korda läheb, ja selles vaates on regionaalsetel saadetel täita kaalukas roll. Nii on Tartust tehtud uudiseid ja «Linnatundi», aga ka mitmeid muid saateid. Nüüd astume veel ühe sammu edasi. Kui meil on olemas tehnilised vahendid ja sõnakad ajakirjanikud, siis tuleb neid kasutada,» põhjendas Riikoja.

Hindrek Riikoja
Hindrek Riikoja Foto: Erik Prozes

Muu hulgas tuletas ta meelde, et viimased kaks aastat on Tartu Postimehe ja Kuku raadio Tartu toimetus tegutsenud Ülikooli tänaval samas majas, ning see loob tihedaks koostööks eriti head eeldused.

Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba selgitas, et saate ülesehitust pole plaanis väga rangelt raamistada: lühidalt öeldes on kavas iga kord kõneks võtta paar-kolm viimase aja tähtsamat Tartu ja Tartumaa uudist. Aeg-ajalt tuleb Põlva-, Võru- ja Valgamaa uudistest juttu Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikega.

«Suures plaanis on tegu klassikalise päevakajalise jutusaatega, kus ajakirjanikud püstitavad juba trükivalgust näinud uudiste asjus uusi küsimusi, annavad hinnanguid ning kui vaja, seavad seni kuuldud kommentaare kahtluse alla. Kui vaja, kutsume stuudiosse eksperte, kes oskavad leheveergudel räägitut täpsustavate selgitustega laiendada,» lausus Raba. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles