Minister EMO koormuse suurenemisest: teoreetiliselt peaks EMO koormus vähenema (8)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Sikkut leiab, et tervisepoliitika kujundamisse peaksid riigi kõrval panustama ka erialainimesed. 
Riina Sikkut leiab, et tervisepoliitika kujundamisse peaksid riigi kõrval panustama ka erialainimesed. Foto: Tairo Lutter

Perearstiabi ebaühtlane tase ja kättesaadavus, pikad ravijärjekorrad eriarstiabis, puudulikud infotehnoloogilised lahendused ja patsientide kasin teadlikkus – meditsiinisüsteemist rääkides kordub​ sama mantra. Iga natukese aja tagant teeb aga riigikontroll auditi, et näha, kuidas loetletud valukohad arvudes kajastuvad.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut ütles intervjuus Postimehele, et ministeerium soovib muuta inimeste harjumusi: et kergema tervisemure korral haarataks kõigepealt telefon ja helistataks perearstile või nõuandeliinile. Seda aga, et EMOdel võiks olla praegusest suurem voli inimesi minema saata, minister võimalikuks ei pea. Eriarstiabi põletavaimale probleemile, pikkadele ravijärjekordadele peaks tema sõnul leevendust tooma kasutusele võetav digiregistratuur.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles