Rouhani: Iraan hiilib USA sanktsioonidest uhkelt mööda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad põletasid eile Iraani pealinnas Teheranis Ameerika Ühendriikide ja Iisraeli lippe.
Meeleavaldajad põletasid eile Iraani pealinnas Teheranis Ameerika Ühendriikide ja Iisraeli lippe. Foto: MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA / MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA / Scanpix

Iraan kavatseb täna jõustunud USA sanktsioonidest riigi nafta- ja finantssektori vastu uhkelt mööda hiilida, teatas Iraani president Hassan Rouhani.

«Teatan, et hiilime teie ebaseaduslikest ja ebaõiglasest sanktsioonidest uhkusega mööda, kuna need on rahvusvaheliste regulatsioonide vastu,» ütles Rouhani televisioonis üle kantud kõnes ja tõdes, et Iraan suudab praegu oma naftat müüa ja nii see ka jääb.

«Oleme majandussõja olukorras, seisame vastamisi kiusava jõuga. Ma ei usu, et kunagi varem USA ajaloos on Valgesse Majja pääsenud keegi, kes on niivõrd seaduse ja rahvusvaheliste tavade vastu,» lisas ta.

Täna taaskehtestab USA Iraanile lisasanktsioonid ning lisab nimekirja 700 naftatööstuse, laevanduse, laevaehituse ja pangandusega seotud isikut ja ettevõtet.

Eile Iraani pealinnas Teheranis kogunenud meeleavaldajad süütasid põlema nii Ameerika Ühendriikide kui Iisraeli lippe, sest viimane on aastaid kutsunud üles Iraani vastu sanktsioone kehtestama.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles