Tipphetked: Saaremaa võitis ajaloolise euromängu ning astus suure sammu esimese põhiringi suunas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti klubidest avaseurohooaja Saaremaa Võrkpalliklubi, kui CEV Challenge Cupi kvalifikatsioonis mindi klubi ajaloo esimeses euromängus kodusaalis vastamisi Taani klubiga Gentofte. Saaremaa alistas Taani klubi kindlalt 3:0. 

Esimene geim osutus Saaremaa meeskonna jaoks kõige keerulisemaks. Gentofte sai mitmel korral ise kohtumist juhtima ning lõpuks oli taanlastel isegi kasutada kuus geimpalli, aga Saaremaa tuli nende tõrjumistega hästi hakkama ja nii võideti geim 34:32. 

Teises geimis olid Saaremaa mängumehed üha kindlamad ning oma mängu said hästi käima ka Rauno Tamme ja Eddie Riveira. Kuigi Taani meeskond üritas mängus püsida, siis geimivõidu võttis siiski kindlalt 25:20. Kolmas geim oli juba puhas Saaremaa jõudemonstratsioon, mis võideti numbritega 25:15. 


Saaremaa meeskonna parimana tõi Rauno Tamme 14 punkti, Siim Põlluäär lisas omalt poolt veel 13 punkti ning Eddie Rivera 11 (+11). Ühtlasi tehti selle võiduga ka pikk samm esimese põhiringi suunas, kus ees ootamas Poitiers, kes Prantsusmaa liigat alustanud ainsa meeskonnana täiseduga.

Pärast kohtumist lausus Saaremaa meeskonna mängija Siim Põlluäär, et vaatamata esimesele keerulisele geimile oldi siiski mänguga rahul: «Selle hooaja parim mäng, kõik olid ühe asja eest väljas. See mäng oli natuke teistsugune kuitavalised liigamängud. Uus kogemus andis lisajõudu pingutamiseks. Järgmisel nädalal Taanis anname endast vaatamata heale olukorrale ikkagi maksimumi.»

Kui Saaremaa VK pole varem eurosarjas osalenud, siis Gentofte mängis ka eelmisel aastal sama sarja ning jõudis läbi kvalifikatsiooni esimesse ringi, kus kaotati hilisemale võitjale Ravennale. Aasta varem tehti kaasa Meistrite liiga eelringis, sealt väljalangemise järel jätkati taas Challenge Cupil, kus mängiti ka aastatel 2016 ja 2013. Ka varem on pika ajalooga klubi erinevates eurosarjades osalenud, esimest korda CEV Cupil aastal 1995.

Saaremaa meeskonna peatreener Urmas Tali ütles, et meeskond on ajalooliseks kohtumiseks valmis.

«Nendeks mängudeks me need paar kuud vaeva oleme näinud, kas sellest piisab, näitab juba tulevik. Eelkõige peame enda asjadele keskenduma, järele ei saa kuskilt anda, siis on võimalused eduks olemas. Murdepunkte peame suutma vältida,» rääkis juhendaja Saaremaa valmisolekust.

Gentoftet iseloomustas Tali järgmiselt: «Klassikalise stiiliga meeskond, kellel on head nurgaründajad, kiired tempomehed, klassikaline diagonaalründaja, kaks erineva käekirjaga sidemängijat. Harrastavad kiiret mängu ja teevad üldiselt vähe vigu. Tehniliselt hea võistkond.»

Saaremaa klubi tegevjuht Hannes Sepp loodab mängul näha 1000-pealist toetajaskonda.

«Väga loodan, et homme tuleb täismaja, see on meie kogukonna jaoks eriline sündmus. Saaremaa inimesed on kohtumise toimumisega hästi kursis ja ma loodan, et meeskond suudab sellest paarist edasi saada,» sõnas Sepp.

«Euromängu nõuded on võrreldes Credit24 Meistriliigaga rangemad ja sellega seoses on ka päris palju paberimajandust olnud. Samas, kui esimest korda see protseduur läbi teha, on edaspidi juba kergem. Hetkel oleme kõigega joonel, vastasmeeskond liigub läbi Riia siiapoole, saal on täna kella 17ks valmis ja meeskond samuti.»

 Seejuures sõidab oma meeskonda 13. novembril toimuvale välismängule toetama ka kümmekond fänni. «See on äärmiselt positiivne, et meie fännid selle mitte just kõige odavama tee ette võtavad ja meiega kaasa tulevad. Välismängudel on omade tugi eriti tähtis,» lisas Sepp.

Intervjuu:

Kogu mäng järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles