Vähiravifondi annetuskasti vargad on tabatud (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad võtsid kaasa vähiravifondi annetuskasti.
Vargad võtsid kaasa vähiravifondi annetuskasti. Foto: Facebook/ Vähiravifond «Kingitud elu»

Septembri lõpus vehkisid kaks poisikest Balti Jaama turul asuvast Vahvlihaldjate kohvikust sisse vähiravifondi annetuskasti koos seal olnud umbes 100 euroga – praeguseks on poisid tabatud. 

«Vargus sai tugeva kõlapinna ning politseil on praeguseks õnnestunud vihjete abil poisid tuvastada. Tegemist on Kopli kandis elavate poistega, kellest üks 14-aastane, teine 12-aastane. Poisid on pärit keerulise sotsiaalse taustaga peredest, kus emakeel on vene keel. Poisid ei tegutsenud omapäi, vaid kuulusid kampa, mida juhivad ja kamandavad retsidiivsed täisealised. Brigadirid, kes ise käsi ei määri, kuid õpetavad alaealisi välja musta tööd tegema nendega jõupositsioonilt manipuleerides,» selgus vähiravifondi postitusest.

Politseiuurija sõnul otsisid poisid vaid tunnustust ja tähelepanu – nad olid brigadiridele kerge saak ja kardavad nüüd kättemaksu.

Poisid ja nende vanemad on politseis üle kuulatud. Poisid käivad veel koolis ning politsei teeb jõupingutusi, et nad kambast lahti haakida. Vargusjuhtumi uurimine jätkub ning samas käib väärteomenetlus ka veel mitme teise annetuskasti varguses osas, mis on Tallinna kesklinnas toime pandud.

Noorem poiss sai kastist kõik punased sendid, tema ema kompenseeris vähiravifondile viis eurot.

Vanema poisi saak oli suurem, kuid tema emal ei ole midagi hinge taga. Vähiravifondi annetajad on tulnud appi ning kasti sisu on fondile juba mitmekordselt heastatud.

Loe lisaks: Turvakaamera kaadrid: nolgid varastasid Balti jaama turult vähiravifondi «Kingitud elu» annetuskasti

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles