Video: Prantsusmaa linnas hukkus majavaringus viis inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal hukkus majavaringus vähemalt viis inimest.
Prantsusmaal hukkus majavaringus vähemalt viis inimest. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / Scanpix

Lõuna-Prantsusmaal Marseille's varises esmaspäeval kokku kaks elumaja. Kui esialgu teatati kahest vigasaanust, siis tänaseks on rusudest leitud viis surnukeha ja kadunud on veel kolm inimest.

Eile teatati, et rusudest leiti ühe mehe surnukeha. Täna toodi välja veel nelja hukkunu surnukehad. Päästetööd jätkuvad, sest kadunud on veel vähemalt kolm inimest. 

Aselinnapea Julien Ruase sõnul teatati oktoobri lõpus, et üks majadest on varisemisohus ja sealsed elanikud evakueeriti. Siiski on kohalikud pahased, et linnavalitsus ei hoolitse kehvemal järjel inimeste eest ja lubab neil elada varisemisohtlikes majades.

Varingutest tingituna ütles siseminister Christophe Castaner, et kõik piirkonna majad vaadatakse ükshaaval üle, hinnatakse nende seisukorda ja rakendatakse vajalikke meetmeid nende ohutuse tagamiseks.

Ajal, mil päästetööd sündmuskohal jätkuvad, säilib oht, et variseda võib veel mõni kõrvalasuvatest majadest.

«Jätkame tööd lootuses leida ellujäänuid,» ütles linna päästeameti juht  Charles-Henri Garie.

«Ma elan kõrvalmajas, ma vaatasin televiisorit ja kuulsin järsku valju häält, aga mitte plahvatust. Seejärel nägin suitsupilve,» ütles kõrvalmajast välja toodud naine uudiseagentuurile AFP.

«Kõik teadsid, et varisenud majadega on probleem,» ütles elamispindadega tegeleva huvigrupi kõneisik Patrick Lacoste. «Inimesed surid ilmaaegu, kuigi me teadsime vigadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles