Laine Randjärv lükkas ümber jutu Vanemuise juhiks kandideerimisest (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Laine Randjärv.
Riigikogu liige Laine Randjärv. Foto: Erik Prozes

Teater Vanemuine kui sihtasutus kuulutas kuu tagasi välja konkursi juhatuse liikme ehk teatrijuhi ametikoha täitmiseks, sest praegu selles ametis töötava Toomas Petersoni tähtajaline leping lõpeb tuleval suvel. Tartus on hakanud levima kuuldus, et sellele kohale pürgimiseks on esitanud dokumendid Laine Randjärv, kes aga ütles, et see jutt ei vasta tõele.

«Mis asja! See on uskumatu! Mida veel?!» imestas Laine Randjärv. «Ma ei ole Vanemuisesse esitanud ühtegi dokumenti. Ma tahan minna Eesti Kontserti tööle!»

Ta on arvamusel, et niisuguse jutu aluseks on suhtlusmeedia avalikud postitused, milles tal soovitati kandideerida Vanemuise juhi konkursil, kui selgus, et Eesti Kontserdi juhatuse liikme ehk direktori kohale kandideerimine takerdus. «Vanemuise teatri enda inimesed on mind küll kutsunud, aga see ei tähenda, et ma olen kandideerinud,» lisas ta.

Praegune juht ei kandideeri

Vanemuise teatri praegune juht Toomas Peterson rääkis, et ta jätab oma kandidatuuri seekord esitamata. Teatrijuhina saab tal tuleval suvel täis kuus ja pool aastat, teatris kokku on ta aga olnud juba üle 15 aasta.

«Mul on tekkinud arusaam, et oleks hea, kui järgmise juhina tuleks ametisse keegi, kes näeb asju natuke teisest rakursist kui mina või ka eelmine teatri seest kasvanud juht on näinud,» ütles Peterson. «Ehk läheb 150-aastane teater selle võrra ladusamalt ja vägevamalt edasi.»

Vanemuise personalijuhi Keiu Kaljujärve andmeil ei ole tänase, 5. novembri seisuga esitanud konkursil kandideerimiseks dokumente mitte keegi. Tavakohaselt on oodata esimeste dokumentide laekumist paar nädalat või veelgi vähem enne tähtaega.

Kandideerimise eeldused

Konkursiteates on kirjas, et juhatuse liige valitakse ametisse kuni viieks aastaks alates 2019. aasta suvest.

Juhatuse liige ehk teatrijuht vastutab riigi asutatud sihtasutusena töötava teatri igapäevase juhtimise ja arendamise eest lähtudes teatri kunstilistest ning majanduslikest eesmärkidest. Olulisim ülesanne on teatri majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ja rakendamine viisil, mis tagaks teatri kavandatud loominguliste tegevuste elluviimise suurepärasel tasemel.

Kandideerimise eelduseks on Eesti kultuurivaldkonna ja teatrielu tundmine, kõrgharidus, inimeste ja protsesside arvestatav juhtimiskogemus, hea koostöö-, otsustus- ja vastutusvõime ning majandusalased üldteadmised.

Kandideerijal tuleb esitada 14. detsembriks motiveeritud avaldus, elulookirjeldus, kõrgharidust tõendava dokumendi koopia ja kuni kaheleheküljeline visioon Vanemuise teatri tulevikust.

Dokumendid tuleb esitada digiallkirjastatult aadressil keiu@vanemuine.ee või paberkandjal kinnises ümbrikus Vanemuise teatri aadressil Tartu 51003, Vanemuise 6, märgusõna «Juhatuse liige».

Juhatuse liikme valimisel on lisaks sihtasutuse nõukogule kaasatud teatri loominguliste töötajate esindajad ja Eesti teatriliidu esindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles