Silla rajamine Tallinna sadamasse takerdus kohtuvaidlusesse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideekonkursi võidutöö New Balance 100.
Ideekonkursi võidutöö New Balance 100. Foto: Tallinna Sadam

Tallinna sadamaalal peaks juba käima Admiraliteedi basseini ületava jalakäijate silla ehitustööde ettevalmistus, ent naabruskonnas tegutsev ettevõte vaidlustas silla rajamise kohtus.

Vahetult Admiraliteedi basseini ääres ettevõte  Lootsi Holding on  silla ehitamise plaanist tõsiselt häiritud ja vaidlustas  linna ehitusloa halduskohtus, kuivõrd neile teadaolevalt pidi sild neist märksa kaugemal ja väiksemana rajatama, kirjutab ERR uudised.

Lootsi Holdingu juhataja Rein Tõntsoni sõnul on nende maja (Lootsi 11) 11 meetrit kõrge, ent kavandatav sild tuleb 18 meetrit kõrge ja seitse meetrit lai ning asuks nende majale väga lähedal, samuti hakkavad nende tegevust häirima vibratsioon ja signaalid, mis silla avamise ja sulgemisega kaasnema hakkaksid.

Tallinna Sadama juhatuse liige Margus Vihman kinnitab, et nad kohtusid Lootsi Arendusega omal initsiatiivil ja talle jäi mulje, et kõik küsitavused said lahti selgitatud ning arvutused kinnitavad, et ei vibratsioon ega müra ei kahjusta hoonet.

Kui Lootsi Holding peaks saavutama linna üle kohtus võidu, jääb lisaks jalakäijate sillale osaliselt rajamata ka Kadriorust Kalamajja kulgema plaanitud promenaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles