Brexiti vastased moodustasid peaministri kantselei ette inimketi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad inimketis Theresa May kabineti juures.
Meeleavaldajad inimketis Theresa May kabineti juures. Foto: TOLGA AKMEN / AFP / SCANPIX

Euroopas elavaid britte ja Ühendkuningriigis elavaid Euroopa Liidu kodanikke esindavad rühmitused moodustasid täna Downing Streeti ette inimketi ning nõudsid oma õiguste tagamist juhul, kui Suurbritannia lahkub EL-ist leppeta.

Pärast inimketi moodustamist andsid meeleavaldajad peaminister Theresa Mayle üle kirja. Selles ütlesid nad, et on takerdunud Brexiti-kõneluste pärast äärmiselt mures.

«Leppeta (Brexit) pole EL-i kodanikele valikuvariant,» ütles lobigrupi The3Million kaasasutaja Nicolas Hatton. Grupp esindab Ühendkuningriigis elavaid EL-i kodanikke.

«Tahame vaid, et meid koheldaks õiglasel viisil,» lisas ta.

Kirja koostasid The3Million, koalitsioon British in Europe ning ametiühing Unison.

Koos ärgitati Mayd täitma antud poliitilisi lubadusi, olgu Brexiti-kõneluste tulemus milline tahes.

«Me pole kauplemisvahend. Oleme viis miljonit inimest ning on aeg, et meid koheldaks sellistena,» lausus Hatton. Lisaks ärgitati valitsust tugevdama kodanike hääleõigust.

«Hääleõigusest ilmajäämine on Brexiti üks kõige ebademokraatlikumaid ja häbiväärsemaid külgi,» lisasid rühmitused kirjas.

Nad tõid esile, et 2016. aastal toimunud Brexiti-referendumil võeti hääleõigus vähemalt 60 protsendilt Euroopas elavatelt brittidelt ja pea kõikidelt EL-i kodanikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles