Julgeolekuekspert Arnaud Danjean: uued rünnakud Euroopas on vältimatud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnaud Danjean ei taha Mali ja Afganistani vahele võrdusmärki tõmmata, kuid tunnistab, et ka Aafrika kriisikolle võib kujuneda lõppematuks sõjaks.
Arnaud Danjean ei taha Mali ja Afganistani vahele võrdusmärki tõmmata, kuid tunnistab, et ka Aafrika kriisikolle võib kujuneda lõppematuks sõjaks. Foto: Andres Haabu

Malist ja selle ümbrusest lähtuv põhiline oht Euroopale on Al-Qaedaga seotud rühmitused, hoiatab nii Prantsusmaa Aafrikas paiknevate sõjaväebaaside elu kui ka Washingtoni-Pariisi julgeolekusidemeid hästi tundev Prantsuse Vabariiklaste eurosaadik Arnaud Danjean.

Mõned kriitikud ütlevad, et Malist võib saada prantslaste Afganistan.

Igal kriisireguleerimisel, läbikukkunud riigil, sõjal ja konfliktil on oma nüansid ja dünaamika. Mina ei võrdleks Malit Afganistaniga.

Samas ütlevad niimoodi võrdlejad, et me seisame [ka Sahelis] silmitsi võimaliku lõputu sõja ja kestva kriisiga, millele ei leidu stabiilsust toovat lahendust. Selles mõttes on tõsi, et me ei tohiks üle hinnata sõjaliste vahenditega saavutatavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles