Maroko rannikuvetes sai surma 13 sisserändajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania päästelaev Melilla sadamas.
Hispaania päästelaev Melilla sadamas. Foto: Salva / EPA

Maroko rannikuvetes sai surma 13 ebaseaduslikku sisserändajat ja veel 80 päästeti merelt, teatasid esmaspäeval Hispaania võimuesindajad.

Illegaalid üritasid Hispaaniale kuuluvasse Melilla enklaavi jõuda merd mööda kahel alusel. Migrandid avastati Melillast 32 kilomeetri kaugusel merel.

"Piirivalve avastas kaks alust, mille pardal oli 93 inimest, kellest 13 olid kahjuks surnud," teatasid Melilla võimuesindajad ametlikus avalduses.

Enamik ohvritest olid mehed.

Hispaania saatis oktoobri lõpul Marokosse tagasi 55 migranti, kes päev varem olid tunginud Hispaania Melilla enklaavi tormijooksuga, mille käigus sai kaks migranti surma ja 19 vigastada. Melilla koos Hispaania teise enklaavi Ceutaga on on Euroopa Liidu ainsad maismaapiirid Aafrikaga. 

Euroopasse üritab pääseda ka üha enam marokolasi. 

Maroko, mida paljud aafriklased saavad külastada ilma viisata, on muutunud Sahara-tagustele migrantidele peamiseks väravaks Euroopasse.

Maroko võimude sõnul on nad peatanud sel aastal 54 000 katset ebaseaduslikult Hispaaniasse siseneda. 

Rahvusvahelise Rändeorganisatsiooni (IOM) andmeil on alates aasta algusest üle Vahemere Hispaaniasse saabunud 42 500 migranti ja ohtlikul teekonnal on hukkunud veel 433 inimest.

Meritsi Hispaaniasse saabunute arv on juba praegu kolm korda suurem kui 2017. aasta peale kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles