Ime Uus-Meremaal: kalamees päästis ookeanis hulpinud väikelapse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees päästis ookeanis hulpinud väikelapse.
Kalamees päästis ookeanis hulpinud väikelapse. Foto: David W Cerny / Reuters / Scanpix

Uus-Meremaal leidis aset imeline pääsemine, kui kalapaat tõmbas pardale üksi randa läinud ja lainete poolt kaasa viidud väikelapse.

Kalamees Gus Hutt valmistus hommikuseks kalapüügiks, kui märkas Matata ranna lähedal ookeanis hulpimas midagi, mida esialgu pidas nukuks. 

«Ma arvasin, et see on lihtsalt nukk,» ütles Hutt. «Seega ma püüdsin seda kätte saada ja sel käest haarates arvasin ikka veel, et on see on lihtsalt nukk.»

«Tema nägu oli justkui portselanist, tema lühikesed juuksed olid läbimärjad, aga siis ühel hetkel tegi ta häält ja ma mõistsin, et see on laps ja ta on elus,» lisas Hutt.

Väikelapse päästnud kalamees Gus Hutt ja tema abikaasa Sue Matata rannas.
Väikelapse päästnud kalamees Gus Hutt ja tema abikaasa Sue Matata rannas. Foto: Troy Baker / AP / Scanpix

Selgus, et nukuks peetu oli tegelikult 18 kuu vanune Malachi Reeve, kes oli vanematega ranna lähedal telkimas. Selgus, et laps avas telgi ja suundus läbi ranna mere poole, kus lained ta endaga kaasa viisid.

«Ta on õnnesärgis sündinud. Polnud mõeldud, et ta sureb nüüd,» ütles poisi juhuslikult päästnud kalamees.

Kiirabi vaatas päästetud poisi üle ja veendus, et tema tervisega on kõik korras. Samuti leiti üles poisi vanemad. 

«Tegemist on väga imepärase pääsemislooga,» ütles Uus-Meremaa veeohutuse spetsialist Jonty Mills. «On tõepoolest õnnelik juhus, et kalamees oli õigel ajal õiges kohas ning oli suuteline lapse veest välja tõmbama.»

«Laps võib uppuda vähem kui minutiga,» lisas Mills. «Ainus võimalus imikuid ja mudilasi vee lähedal õnnetusse sattumisest hoida, on täiskasvanute pidev järelvalve.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles