Urmas Hännile: Hurraa, seltsimehed! Hurraa!

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki tasuta ühistransport on kasvatanud bussisõitjate arvu, sigineb juurde üha uusi sõiduautosid.
Ehkki tasuta ühistransport on kasvatanud bussisõitjate arvu, sigineb juurde üha uusi sõiduautosid. Foto: Urmas Luik

Ehkki tasuta ühistranspordi kasutajate hulk kasvab peadpööritava kiirusega, lookleb Pärnus Raekülas Riia maantee linna viival suunal hommikuti ­katkematu sõiduautode rivi, kus imeharva hakkab silma mõni liinibuss.

See pilt on seda imekspandavam, et ühistransport päästvat maailma ja olla muuski mõttes võluvits inim­konda kimbutavate hädadele vastuhakkamisel. Vähemasti sedasi arvati 2015. aasta suve hakul Itaalias Milanos maa­ilma ühistranspordi assotsiatsooni kong­ressil.

“Eri uuringud näitavad, et ühistranspordi kasutamine vähendab ülekaalulisust, suurendab füüsilist aktiivsust,” vahendas ajaleht Pealinn maailma terviseorganisatsiooni tervisliku elukeskkonna koordinaatori Carlos Dora sõnu. “Näiteks, kui ma sõidan jalgratta või bussiga, parandab see mu tervist ja keskkonna olukorda ja samal ajal vähendab CO2 kasvuhoonegaaside tootmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles