Danske Bank peab erakorralise üldkoosoleku nõukogu välja vahetamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske panga silt Kopenhaagenis.
Danske panga silt Kopenhaagenis. Foto: Jacob Gronholt-Pedersen / REUTERS

Danske Bank kutsub suuromaniku A.P. Møller Holdingu kutsel kokku erakorralise üldkoosoleku, et vahetada välja kaks panga nõukogu liiget.

Erakorralise üldkoosoleku eesmärk on kahe uue nõukogu liikme nimetamine. A.P. Møller Holding paneb kandidaatidena ette Taani tööstuskoja tegevjuhi Karsten Dybvadi ja A.P. Møller Holding A/S juhatuse liikme Jan Thorsgaard Nielseni.

«Mitmete oluliste aktsionäridega peetud kõneluste järel ning panga praegust olukorda arvesse võttes on nõukogu liikmed arutanud nõukogu tulevast koosseisu ning nõustub, et erakorralised ja laiaulatuslikud muudatused on vajalikud, et taastada kõikide panga huvipoolte usaldus,» teatas Danske börsile.

Nii nõukogu esimees Ole Andersen kui ka auditikomitee juht Jørn P. Jensen on väljendanud soovi seoses erakorralise üldkoosolekuga ametist taanduda. Carol Sergeant ja Rolv Erik Ryssdal on öelnud, et plaanivad ametis jätkata, tagamaks asjade üle andmine uuele nõukogule, ent ei kandideeri nõukokku tagasi tuleva aasta märtsis toimuvatel korralistel valimistel.

«Panga olukorda arvesse võttes jagavad nõukogu liikmed ja mina A.P. Møller Holding A/S-i seisukohta, et on vaja tuleviku juhtimine ning nõukogu koosseis selgeks teha nii ruttu kui võimalik,» ütles Andersen börsiteate vahendusel.

Tema sõnul toetab nõukogu täiel määral mõlemat pakutud kandidaati. «Oma oskuste ja kogemuse tõttu suudavad nad märkimisväärselt panustada panga edasisesse arengusse, sealhulgas eriti olulisse ülesandesse taastada kõikide panga huvipoolte usaldus,» lisas Danske praegune nõukogu esimees.

Pank kinnitas börsiteates ka, et jätkab uue tegevjuhi otsinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles