Brexiti kampaaniagrupp Leave.EU rikkus andmekaitseseadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti suurrahastaja Arron Banks.
Brexiti suurrahastaja Arron Banks. Foto: Mark Thomas / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Brexiti nimel mitteametlikku kampaaniat teinud ettevõtjaga seotud firmad peavad maksma 135 000 naela ehk 155 000 eurot trahvi, sest nad rikkusid 2016. aasta Brexiti referendumi eel andmekaitseseadust.

Brexiti kampaaniat teinud Leave.EU-d rahastas ärimees Arron Banks. Kampaania saatis Banksi ühe kindlustusfirma klientide isikuandmete saamise järel ebaseaduslikult neile poliitilisi materjale.

Infovoliniku amet (ICO) teatas, et väljastas teate eelseisvast trahvimisest Leave.EU-le ja firmale Eldon Insurance, mille ärinimi on GoSkippy. Mõlemat trahvitakse 60 000 naelaga (69 000 euroga), sest nad rikkusid raskelt elektroonilise turunduse seadust.

«Kahel erineval perioodil saadeti Leave.EU tellijatele üle ühe miljoni e-kirja, mis hõlmas ka GoSkippy teenuste turundust ilma nende (klientide) nõusolekuta,» ütles ICO.

ICO kavatseb Leave.EU-d trahvida veel 15 000 naelaga (17 000 euroga) ühe eraldiseisva ja raske rikkumise eest. See on seotud 300 000 e-kirjaga, mis saadeti Eldon Insurance'i klientidele ja mis sisaldas Leave.EU uudiskirja.

Lisaks uurib ICO väiteid, et Eldon jagas kindlustuse tellimise eesmärgil kogutud kliendiandmeid Leave.EU-ga.

Banksi hinnangul pole ICO teade suur asi.

«ICO ei leidnud ühtegi tõendit suurest andmevandenõust ning leiame, et võisime kogemata saata klientidele uudiskirja,» teatas ta Twitteris.

Suurim ametlik Brexitit edendanud kampaania oli Vote Leave. Suurim mitteametlik oli Leave.EU.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles