Mäss Viru vanglas: 30 kinnipeetavat keeldub toidust (11)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Sander Ilvest

Viru vanglas keeldub alates eelmise nädala reedest umbkaudu 30 kinnipeetavat vangla pakutavast soojast toidust, põhjendades seda kaasvangist toidujagaja sobimatusega.

Toidust keeldumine sai alguse 2. novembril ning alates sellest on toidust keeldujate arv iga päev varieerunud. Vangla pakutavat toitu pole päevade lõikes vastu võtnud 22-33 vangi.

Toidust keeldujatel on võimalik osta endale süüa vangla kauplusest, seega nad ilma söögita ei jää.

Justiitsministeeriumi vanglate pressiesindaja Leanyka Libeoni sõnul lähtub vangla toidu jagamisel seadusest.

«Meie arvates on tööle määratud selleks sobilik inimene ja me ei pööra tähelepanu arvamustele, mis lähtuvad millestki muust kui seadusest,» ütles ta.

Oktoobri lõpus sai läbi üle kahe kuu kestnud Tallinna vangla vangide toidust keeldumine. Ka sel juhul põhjendasid kinnipeetavat toidust keeldumist sellega, et neile ei sobi toidujagaja isik, kes on langenud vangla subkultuuri hierarhias madalamale tasemele. Tallinna vanglas oli toidust keeldujate arv nädalate lõikes erinev, jäädes enamasti 30st allapoole.

Tallinna vanglas sai toidust keeldumine läbi siis, kui toidujagaja karistusaeg lõppes ja ta vabanes.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles