Vanemuise kontserdimaja sai alguse lammutavast kirvetööst laval

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise kontserdimaja juht Kulvo Tamra on töötanud selles majas 20 aastat. Alguses oli ta asedirektor ja aastast 2003 direktor ehk nüüdse ametinimetusega juht.
Vanemuise kontserdimaja juht Kulvo Tamra on töötanud selles majas 20 aastat. Alguses oli ta asedirektor ja aastast 2003 direktor ehk nüüdse ametinimetusega juht. Foto: Kristjan Teedema

Vanemuise kontserdimaja, mis tegutseb Eesti Kontserdi allasutusena, tähistab neljapäeval 20. aastapäeva Leonard Bernsteini koomilise opereti «Candide» kontsertlavastusega. Ettevalmistused tehti ammu enne Tallinnas tekkinud segadusi Eesti Kontserdi juhi konkursi ja auditeerimisel avastatud rahalise puudujäägi ümber, nii et piduõhtut Tartus see ei sega, ent nagu nentis kontserdimaja juht Kulvo Tamra, on mõju tunda edaspidi.

«Eks see tegelikult ikkagi häiris meie tööd,» ütles Tamra. «Kui lugeda iga päev selliseid uudiseid meediast, lähevad mõtted igapäevatöölt paratamatult eemale. Aga me ei ole sellega otseselt seotud, me ei saa sinna kahjuks midagi parata ja muuta. Me anname aru, et peame natukene kaugemale vaatama.»

Auditeerimisel avastati, et Eesti Kontserdi eelarve on umbes 300 000 euroga miinuses. Mida toob puudujääk kaasa tartlastele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles