Valitsus lõpetab tselluloositehase praeguse eriplaneeringu. Aga... (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlaste tehasevastane protestikett ajas arenduse Tartumaalt minema, kuid mitu omavalitsust on leidnud, et nende sobivust tehase jaoks võiks uurida.
Tartlaste tehasevastane protestikett ajas arenduse Tartumaalt minema, kuid mitu omavalitsust on leidnud, et nende sobivust tehase jaoks võiks uurida. Foto: artur laugamets

Valitsus teeb homme, äärmisel juhul järgmisel neljapäeval otsuse, kas EstFori tselluloositehase praegune eriplaneering lõpetatakse või mitte. Tegelikult on osa otsusest juba selge: eriplaneering Tartu- ja Viljandimaal tuleb lõpetada. Seda hoolimata tehase arendajate mõne päeva eest valitsusele saadetud palvest kaaluda muid variante, näiteks planeeringuala laiendamist.

Kuigi poliitiline olukord neli kuud enne parlamendivalimisi sisuliselt ei luba muid otsuseid langetada, ei tähenda see, et arendajad peavad tehaseidee nüüd lõplikult maha matma. Teised võimalused on olemas ja riigihalduseminister Janek Mäggi neid valitsuse kabinetinõupidamisel ka esitleb. Seega pole välistatud, et senise eriplaneeringu lõpetamise juures kostab mõni «aga».

Praegusel kujul on eriplaneering eluvõimetu. Valitsuskoalitsiooni kuuluvad kolm erakonda on vastuseisule Tartu-variandile toetavalt reageerides endalt muud variandid ära võtnud, eriti on teinud seda Isamaa ja sotsiaaldemokraadid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles