Reidi tee ehitus andis välja suures koguses laskemoona

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reidi tee ehitusel leiti lõhkekehi ja padruneid
Reidi tee ehitusel leiti lõhkekehi ja padruneid Foto: Põhja päästekeskus

Tallinnas Kadriorus pakub Reidi tee ehitus jätkuvalt pinget: maa seest  on välja toodud sadu mürske ja tuhandeid padruneid.

Seni on leitud 630 suurtükimürsku ja 19 käsigranaati. Lisaks on välja toodud rohkem kui 3000 padrunit ja hülssi, teatas ERR.

Halvas seisukorras laskemoon oli varustatud nii lõhkeaine kui ka sütikutega, kuid täna õhtuks on päästeamet väga ohtliku leiu kahjutuks teinud.

Tegemist on endise lõbustuspagi alaga. Saja meetri kaugusele jäävad kõrgelt hinnatud uusarendused.

Esimese väljakutse said demineerijad tee-ehitusele 11. septembril ja esimese päevaga toodi välja 290 õhutõrjemürsku ja 18 erinevat granaati. Kuni eilse päevani leiti tee-ehituselt veel 340 mürsku, ühe granaadi ja suurel hulgal padruneid ja hülsse.

Põhja-Eesti pommigrupi juht Raido Taalmann ütles, et tegemist on 4 cm läbimõõduga sõjaaegsete Saksa õhutõrjemürskudega ja need kõik toodi maa seest välja ühest kohast. Laskemoon oli kas kastides või ladustatud ühte kohta kokku. «Pigem on see olnud nende lõhkekehade hoiukoht,» ütles Taalmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles