Kosovo tõstis maksu Serbiast pärit kaupadele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovo lipp.
Kosovo lipp. Foto: OGNEN TEOFILOVSKI / REUTERS / SCANPIX

Kosovo tõstis teisipäeval 10 protsendi võrra Serbiast pärit kaupadelt võetavat maksu, nimetades seda vastusammuks Belgradi pingutustele riigi rahvusvahelise tunnustamise vastu.

Kosovo valitsuse teatel hakkab maks kehtima kõikidele Serbiast pärit kaupadele, välja arvatud rahvusvahelised brändid.

Uus meede on "vastus Serbia jõhkardlikule kampaaniale" Kosovo rahvusvahelise tunnustamise vastu, ütles peaminister Enver Hoxhaj.

Serbia, mida selles küsimuses toetavad ka Venemaa ja Hiina, keeldub tunnustamast end kümnend tagasi iseseisvaks kuulutanud Kosovo sõltumatust ning peab etniliste albaanlaste enamusega piirkonda jätkuvalt enda koosseisu kuuluvaks. Kosovot tunnustab ligikaudu 115 ÜRO liikmesriiki.

Ehkki Kosovo iseseisvuse asjus on riigid eri meelt, on kaubandus jätkunud ning Serbia on Kosovo suurim kaubanduspartner piirkonnas. Serbia ekspordib iga-aastaselt Kosovosse kaupu 400 miljoni euro eest, peamiselt hõlmab see toidukaupu, öeldi Kosovo tolliametist AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles