Mees, kelle Twitteri säutsud raputavad aktsiaturge.

Elon Musk elab Ameerika mägedel – ta kihutab oma näiliselt lõputu energiaga suurtesse langustesse ja kuidagi, kõigi takistuste kiuste, tõuseb taas kõrgustesse, ainult selleks, et uuesti langeda. Kõige ilmekam näide sellest on Tesla.

Vaatamata sellele, et Musk suutis panna aasta alguses oma auto päikese orbiidile, on ta meedias figureerinud peamiselt siiski oma Tesla skandaalide ja vastuoluliste Twitteri-säutsudega. Kuuldused tema vaimse seisundi ja ränga ületöötamise ümber ei lase investoritel öösiti magada, sest nad teavad, et suure osa Tesla väärtusest moodustab tegelikult Muski isiksus.

Nii on nad pidanud ärevusega vaatama, kuidas Tesla aktsia pendeldab üles ja alla, sõltuvalt sellest, mida Muski sõrmed parajasti Twitterisse toksivad. Augustis sai mees hakkama tõelise fopaaga, kui säutsus ühtäkki, et viib Tesla börsilt minema ning isegi rahastus on selleks olemas. Tesla aktsia tõusis lendu nagu SpaceXi rakett ja põrmustus seejärel nagu Sojuz, kui selgus, et rahastust tegelikult ei ole.

Muski säuts ei läinud hästi peale USA börsi- ja väärtpaberikomisjonile, kes süüdistas teda pettuses ja lubas mehe kohtusse kaevata. Tesla hoidis hinge kinni, sest kohtusse minek võinuks Muskile tähendada tegevjuhi koha kaotust. Suurtes võlgades ettevõttele, mis püsis paljuski püsti Muski lubaduste peal, tähendanuks see võib-olla lõppu.

Musk jõudis komisjoniga siiski kokkuleppele ja Tesla aktsia läks taas tõusuteele. Hiljem teatas ettevõte isegi üle hulga aastate kvartalikasumisse jõudmisest. Võiks öelda, et Musk tegi seda jälle.