Sajandi album kui näitusevihje ehk eestlase elu sünnist surmani

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rahvusarhiiv

Eesti juubeliaastale pühendatud Rahvusarhiivi näitus «Eesti elukaared: sajandi album» kujutab inimese elukaare olulisemaid momente ja tähtsündmusi, vaatluse alla on võetud Eesti Vabariigi sada aastat. Näitus avatakse 7. novembril ja jääb avatuks 28. veebruarini.

Ligi 200 fotost koosneva näitusematerjali siduvateks joonteks on inimese elukaare levinuimad ning olulisemad sündmused sünnist surmani – mille vahele mahuvad teemad lasteaiast pensionipõlveni ning jaanipäevast jõuluni –, mis illustreerivad kõnealuste teemade ning nendega seotud tavade muutumist ajas. Nii on võimalik igas eas külastajal panna kokku näitusel eksponeeritud fotosid uurides oma teekond.

Näitus põhineb enamuses Rahvusarhiivi kogudel, kuid kasutatud on fotosid ka Eesti Ajaloomuuseumi, Eesti Meremuuseumi, Eesti Põllumajandusmuuseumi, Eesti Rahva Muuseumi, Tartu Linnamuuseumi ning Harjumaa, Järvamaa, Muhu, Narva, Valga ja Virumaa muuseumite ning Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse kogudest.

Näituse koostasid Rahvusarhiivi töötajad Maarja Hindoalla, Maarja Savan, Liisi Taimre, Liina Maadla, Birgit Veiler ja Gristel Ramler.

Näitus jääb avatuks 28. veebruarini 2019.

Rahvusarhiivi galerii on avatud esmaspäevast neljapäevani 11–17. Galerii külastamine on tasuta.

Täname: Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, Eesti Meremuuseum SA, Eesti Põllumajandusmuuseum, Eesti Maaelumuuseumid SA, Eesti Rahva Muuseum, Harjumaa Muuseum, Järvamaa Muuseum, Muhu Muuseum, Narva Muuseum, Rahvusarhiivi kollektiiv, Sander Paljak Stuudio, LE60 (Kert Viiart ja Carl-Robert Kagge), Tartu Linnamuuseum, Valga Muuseum, Virumaa Muuseumid SA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles