Tänavune jõulukuusk saabub Raekoja platsile Kristiinest Kibuvitsa tänavalt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Raekoja platsi jõulupuu leiti Tallinnast.
Tänavune Raekoja platsi jõulupuu leiti Tallinnast. Foto: Kesklinna valitsus

Eeloleval jõuluajal hakkab pealinna kaunistama teadaolevalt esimest korda Tallinnas kasvanud kuusk, mis tuuakse Raekoja platsile Kristiine linnaosast homme, 8. novembri keskpäevaks.  

«Kesklinna valitsus otsis pealinna tänavust esindusjõulupuud üle terve Eesti, kaasates ka teised kohalikud omavalitsused. Mõneti ootamatult selgus lõpuks, et pakututest kõige ilusam puu kasvab siinsamas Tallinnas Kristiine linnaosa Kibuvitsa tänaval,» selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Jõulukuusk võetakse maha homme hommikul. Pärast veokile kinnitamist hakkab puu liikuma politseieskordi saatel esmalt suunaga linnast välja mööda Paldiski maanteed Tallinna ringteele ja siseneb uuesti linna mööda Viljandi maanteed ning seejärel mööda Pärnu maanteed südalinna. Raekoja platsile peaks jõulukuusk jõudma keskpäeva paiku.

«Kuna tegu on suure ja liiklust häiriva veosega, mistõttu seda saadabki politseiauto, palume kõigil liiklejail olla homme ennelõunal viidatud piirkonnas väga tähelepanelik ja võimalusel valida hoopis teine marsruut,» soovitas Kesklinna vanem. «Küll aga tasub tulla jõulukuuske vastu võtma Raekoja platsile, kuhu saabub traditsiooniliselt koos kuusega ka jõuluvana, kellel on kaasas kommikott. Lisaks saab alates kella 16.30-st kuulata tuntud ajaloolaste tutvustust Tallinna jõulukuuse traditsiooni tekkimisest. Ühtlasi on homne õhtu ainus, kui Raekoja platsi jõulukuuske saab näha ilma ehete ja jõuluturu kioskiteta.»

Jõuluturu rajamine algab kohe järgmisel hommikul, 9. novembril, ning turg avatakse 16. novembril koos tulede süütamisega kuusel. Jõulukuusk jääb Raekoja platsile eeldatavasti veebruari keskpaigani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles