Hiina firma pani töötajad karistuseks prussakaid sööma ja uriini jooma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prussakad.
Prussakad. Foto: EYEPRESS/SIPA / EYEPRESS/SIPA / Scanpix

Ühe Hiina ettevõtte juhtkond mõisteti vangi oma töötajate peal ekstreemsete karistusmeetmete kasutamise eest.

Nimelt otsustas ettevõte, et tagasihoidlike müüginumbritega töötajad peaksid karistuseks muu hulgas sööma prussakaid ning jooma uriini. Politsei hakkas tegutsema pärast seda, kui välja ilmusid videod töötajate püksirihmaga peksmisest ning sellest, kuidas neid sunnikorras uriini jooma pandi.

Hiina sotsiaalmeediaportaalis Weibo jagatud videol on näha, kuidas meessoost töötaja seisab ringi keskel, kus teda püksirihmaga nuheldakse.

Mitmed Guizhou linnas asuva renoveerimisfirma töötajad püüti videole ajal, mil nad plastiktopsidest kollast vedelikku jõid, ise samal ajal nina kinni hoides. Väidetavalt on sama ettevõte oma töötajaid karistanud ka näiteks neid tualetipotist vett jooma sundides, neile äädikat sisse jootes, aga ka töötajate päid kiilaks ajades.

Sotsiaalmeediast kerkis üles ka süüdistus, mille kohaselt sunniti müügieesmärke mitte täitnud alluvaid prussakaid sööma. Kolm juhtivat töötajat said oma tegude eest viie kuni kümne päeva pikkused vanglakaristused, teatas South China Morning Post.

Lisaks polnud ettevõte väidetavalt suutnud viimased kaks kuud palka välja maksta, kuid alluvad kartsid sellest rääkida ja ettevõttest lahkuda, sest siis ähvardanuks neid oht rahast sootuks ilma jääda.

Tegu pole esimese korraga, mil avalikkuse ette satuvad Hiina ettevõtete kummalised karistusmeetodid. Varasemalt on avalikuks tulnud näiteks juhtum, kus töötajad on firmaüritustel pidanud motivatsiooni tõstmise nimel teineteist näkku lööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles