Uue erakonna sünnitunnistusel oli viis allkirja, kellest kohe kerkisid meedias esile kaks: Kristina Kallas ja Priit Alamäe.

Poliitilistes kuluaarides räägitu ja sahistatu jõudis 3. mail avalikkuse ette. Postimehe arvamustoimetus avaldas uue poliitilise liikumise Eesti 200 manifesti. «Järgmisesse riigikokku kuuluvad poliitikud hakkavad kujundama 200-aastase Eesti nägu,» seisis manifestis poliitilise jõu kreedo – tuleb vaadata pikka perspektiivi.

Üks asutajatest, Priit Alamäe on tarkvaraettevõtte Nortal looja. Ettevõtjana on ta seni ka aeg-ajalt, peamiselt majandusteemalisi arvamusartikleid kirjutades avalikkuse ees sõna võtnud. «20 aastat ettevõtluses tegutsenud inimesena võin teile kinnitada, et kapitalil on rahvus. /.../ Eesti ettevõtted /.../ võiksid olla rahvusliku kapitali toel mitu korda suuremad,» kirjutas ta septembris Postimehes. See kapital võiks tulla pensionifondidest.

Novembri alguses Eesti 200 juhiks valitud Tartu Ülikooli Narva kolledži direktor Kristina Kallasel on poliitikateadustes doktorikraad, ta on teinud teadustööd ja osalenud ka ühiskonnaelus (mh kandideerides 2015. aastal riigikogu valimistel sotside nimekirjas). Ise venekeelses peres kasvanuna on ta püüdnud eestivenelaste maailma Eesti avalikkusele lahti mõtestada ja neid tabavaid mõttekäike on saatnud ka avalik tähelepanu.