Mees, kelle garaažis on enam kui 40 tuunitud Porschet. Postimees külas Magnus Walkeril Los Angeleses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnuse kogu väärtust on võimatu hinnata. Reeglina ei müü ta oma autosid, ent mõned aastad tagasi maksti ühe tema ehitatud 911 eest oksjonil üle 300 000 dollari.
Magnuse kogu väärtust on võimatu hinnata. Reeglina ei müü ta oma autosid, ent mõned aastad tagasi maksti ühe tema ehitatud 911 eest oksjonil üle 300 000 dollari. Foto: Esta Tatrik

Tuunitud Porschede maailmas pole ükski mees nii suur iidol kui Akira Nakai või Magnus Walker. Jaapani meistri Eestis loodud autost tegime Arteris juttu sügisel. Kuna Magnus teistele autosid EI ehita, tuli ta Los Angeleses üles otsida.

Seisame kõrge müüri ja massiivse raudvärava ees, mille kohale on veetud okastraat. On soe hommik, kell saab kohe üheksa ja Los Angelese kõrvalisel tänaval valitseb vaikus. Selle läbipaistmatu värava taga tegutseb aga ilmatu kuulus habemik, kes taastab ja ehitab enese jaoks ringi klassikalisi Porschesid selmet venitada kitarrikeelt festivalilaval, kuhu temasuguseid karvaseid pelgalt välimuse põhjal paigutama kiputakse.

Ühe Rootsi päritolu hästituntud automargi esitluse päevakavas on jäänud meie päralt Inglite linnas vaba hommikupoolik, mille otsustame Arteri autotoimetaja Esta kihutusel sisustada Magnus Walkeri ja tema autodega. Estal õnnestub leida kodaniku kontakt ja pärast intensiivset meilide pingpongi näikse üks meie välja pakutud aegadest ilmakuulsale Porsche-fännile sobivat. Meil õnnestub end õigeks ajaks Los Angelese liiklusmöllust läbi vedada, ent värava taga hiilib hinge nõutus. «See ei saa ju olla SEE koht, ja mis siis saab, kui ta on kohtumise unustanud?» Aga ei, punktipealt kell 9 sõidab värav kriiksudes eest ja ruudulises särgis mees astub meile vastu: «Good morning!»

Kes on Magnus Walker?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles