Pakistanis vabastati vanglast õigeksmõistetud kristlasest naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristlanna Asia Bibi istumas Pakistani Punjabi provintsi kuberneri Salman Taseeri kõrval.
Kristlanna Asia Bibi istumas Pakistani Punjabi provintsi kuberneri Salman Taseeri kõrval. Foto: STR/PAKISTAN / REUTERS/Scanpix

Pakistanis vabastati kolmapäeval vanglast ülemkohtu otsusega õigeksmõistetud kristlasest naine Asia Bibit, teatas tema advokaat Saif-ul-Malook.

«Mulle öeldi, et ta on lennukis, kuid keegi ei tea, kus see maandub,» ütles Malook.

Bibit vangistati algselt jumalateotuse eest ja mõisteti surma.

Äärmusislamistid on korraldanud massimeeleavaldusi tema vabastamise vastu ja nõudnud naise poomist.  Protestide käigus blokeeriti teid ning süüdati sõidukeid, põhjustades hinnanguliselt umbes miljardi euro eest kahju.

Valitsus leppis protestid algatanud jumalateotusvastase rühmitusega Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) reedel kokku, et nad võivad ülemkohtu otsuse edasi kaevata.

Bibi juhtum sai alguse aastal 2009, kui ta töötas põllul. Kaks temaga vett jagamast keeldunud mosleminaist rääkisid hiljem, et Bibi olevat veeklaasi pärast puhkenud tüli ajal solvanud prohvetit. Bibi eitas seda, kuid mõisteti järgmisel aasta surma.

Viie lapse ema Bibit kohtuprotsessil esindanud advokaat põgenes Pakistanist laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles